Preview Mode Links will not work in preview mode

Under utveckling


Jan 31, 2018

Från IBM:s modell M till Apples senaste Macbook: Fredrik och Alexander snackar tangentbord i allmänhet och mekaniska, klickande tangentbord i synnerhet. Tangentbordsvärlden är bra mycket större och mer intressant än vad som levereras med genomsnittsdatorn. Fredrik och Alexander berättar hur de halkade in på klickandets väg, skrapar på ytan kring vad som finns att välja på och fundera över, och berör även tangentbordslayouternas och tangentbordsprogrammerandets underbara världar. Den som vill har bättre möjligheter än någonsin tidigare att skaffa sig ett tangentbord som inte bara är unikt, utan nästintill omöjligt för någon annan att använda!

Rättelse: Fredrik var givetvis helt fel ute om att IBM:s modell M skulle använda något ens likt Cherry-switchar. Modell M använder stålfjädrar och inget annat!

Har ni som lyssnar åsikter om tangentbord? Grafer på antal ord per minut? Tips på ovanliga lösningar och nya idéer? Hör av er!

Länkar

Under utveckling är en podd av och för utvecklare, skapad i soliga (nåja) Göteborg av oss som jobbar på TimeEdit. Vi vill väldigt gärna höra dina åsikter om det vi pratar om! Vi finns på Twitter som uupodden och på Facebook som Under utveckling. Gillar du podden får du mer än gärna betygsätta oss i iTunes!