Preview Mode Links will not work in preview mode

Under utveckling


Jun 28, 2018

Fredrik hälsar på digitala byrån Varvet igen och pratar med Carl-Johan Kihlbom och Johan Halse om Varvets nya arbetsroller och ansvarsområden. Karriärslöken eller visdomslöken som ersätter det man brukar prata om som en karriärstege. Alla anställda på varvet har någon av de roller som finns i löken, utifrån kunskapsnivå och intresseområde, och alla med en viss roll har samma lön. Syftena är bland annat tydlighet och transparens, men också exempelvis att få bort känslan av att ens yrkesutveckling är en ren stege eller trappa man alltid ska klättra i. Istället kan man röra sig mellan olika roller beroende på vad som intresserar en mest för tillfället. Att ändra inriktning från att vara expert på ett område till att lära sig ett helt annat är ju alltid ett steg framåt i utvecklingen.

Vi diskuterar saker som organisatorisk skuld, att hålla sig så fri från hierarki och byråkrati som möjligt. Hur lön sätts, maritim-Tourettes och att befinna sig i början av löken.

Länkar

Under utveckling är en podd av och för utvecklare, skapad i soliga (nåja) Göteborg av oss som jobbar på TimeEdit. Vi vill väldigt gärna höra dina åsikter om det vi pratar om! Vi finns på Twitter som @uupodden och på Facebook som Under utveckling. Gillar du podden får du mer än gärna betygsätta oss i iTunes!